:: Korruptivity Lap :: 2009 december. :: 2. kiadás ::

 
 
 

Mi az a Korruptivity?

A Korruptivity első nekifutásra egy végletekig leegyszerűsített elv, egyfajta hozzáállás a dolgokhoz, ami történetesen egy szórakoztató kártyajáték is egyben.

Aktuális helyzet

Ebben a társadalmi rendszerben amiben élünk elég sok visszásságot tapasztal meg az is, aki nem figyel oda. Az egyszerű ember csak kapkodja a fejét és nem tudja hogy sírjon vagy nevessen, amikor látja mit tesznek az országnagyok.

Mit lehet tenni "ideológiai" alapon?

bla bla bla blablabla bla bla bla blablabla bla bla bla blablabla bla bla bla blablabla bla bla bla blablabla bla bla blablabla bla bla bla blablabla bla bla bla blablabla bla bla bla blablabla bla bla bla blablabla bla blablabla bla bla bla blablabla bla bla bla blablabla bla bla bla blablabla bla bla bla blabla bla bla bla blablabla bla bla bla blablabla bla bla bla blablabla bla bla bla bla blabla bla bla bla blablabla bla bla bla blablabla bla bla bla blablabla bla bla bla blablabla bla bla bla blabla bla bla blablabla bla blabla blablabla bla bla blablabla bla.

És persze ha hatalomra kerülünk akkor majd kolbászból lesz a kerítés, de komolyan, mi tényleg megcsináljuk!

És persze mi máshogy csinálnánk, mert mások járnának jobban, mint megint mások.

A politikai korrektség

Mivel úgy véljük, hogy az a cél, hogy mindannyiunk számára jó legyen, ezért az igazi, közös, érdek nélküli kooperációra bíztatunk mindenkit!
 ...de a játékban így nem fogjuk tudni legyőzni a többieket... ;)

Semmilyen módon nem volt célja a Korruptivity megalkotásának, a tervezés során, hogy bárkinek konkrétan ártson, vagy a szükséges mértéknél jobban borzolja a kedélyeket kis-hazánkban vagy a nagy-világon.

Ha valaki magára veszi ezt a fajta társadalom kritikát, az valószínűleg megérdemli hogy jót mulassanak rajta/vele...

Mindazonáltal ha valaki valamilyen hasonlóságot vél felfedezni a Korruptivity elképzelt- és a közélet aktuális- valósága között, az természetesen lehet a saját külön véleménye.
Ezért viszont semmilyen felelősséget nem vállalhatunk, hiszen mindenki úgy értelmezi a hallottakat/látottakat/írottakat, ahogy gondolja! ;)

Miről szólnak a hírek?

Leggyakrabban pár varázs-szó marad meg belőlük, amiket nap mint nap ismételgetnek nekünk, addig, hogy végül már nehéz eldönteni, hogy ez most információ vagy reklám. Leginkább csak ámítanak, fenyegetnek, terelgetnek, hogy ne unatkozzunk. Persze a pár ritka esettől eltekintve, amikor valami érdekeset is hallani, már ha meghallani egyáltalán a sok "maszlag" között.
Mi úgy gondoljuk, hogy a hírek és maga a média-jelenség is az emberek igényére adott válasz.
Szóval ilyen alapon talán akárki kitalálhatna híreket, pusztán csak a saját maga és környezete szórakoztatására!

Kinek javasolható a Korruptivity?

Elsősorban azoknak ajánljuk a Korruptivity kipróbálását, akik unják már a mindennapi széthúzást, taposást és gondokba temetkezést. Épp ezért otthon vagy társaságban, ezekről a problémákról nem passzív szemlélőként szeretnének csak hallani, vagy körömszakadtáig vitatkozni, hanem egy kis kikapcsolódásra és szórakoztató időtöltésre vágynának, amiben részt tud venni mindenki.
Ami a Korruptivity esetében, ha úgy tetszik, végső soron mégis ugyanaz a "közéleti-rágógumi", de ezt mindenféle hitvallásra, politikai beállítódásra, faji hovatartozásra, nemre, korra való tekintet nélkül, bárkivel lehet közösen, együtt "csócsálni".
Ráadásul mindemellett jóval kevesebb feszültséget és sokkal több szórakozást nyújthat a kikapcsolódni vágyó lakosságnak!

Ezenkívül ajánljuk a Korruptivity kipróbálását, azon előkelőségeknek és méltóságbelieknek is akik helyzetükből adódóan, esetleg amúgy is ezt csinálják nap-mint-nap, de nem tehetik meg, hogy ezt nyíltan fel is vállalhassák.

A játék rendszeres használatát, a kortárs nemzedékeknek is ajánljuk, hogy mielőtt politikusnak állnának megélhetésből, tanuljanak az elődök hibáiból. Illetve ha mégsem politikusok lesznek, hanem olyanok akik megválasztják őket, akkor legalább legyenek fogalmaik, amikkel elmagyarázhatják a körülöttük zajló, közéleti eseményeket.

De ajánljuk azoknak is, akik elhiszik azt, amit mondanak nekik és nem akarnak belegondolni miért.

Csak a győzelem a fontos? Versenyben dől el ki a legjobb!
Ha együttműködést akar, a Korruptivityben tehet érte, és talán viszonozzák majd a többiek.
Ha pedig éppen keresztbe akar tenni társainak, a Korruptivityben megteheti akár azt is!

Figyelmeztetés

A szélsőséges nézeteket valló egyedek, eleinte csak hasonszőrűekkel Korruptivityzzenek, ha el akarják kerülni a véleményük mérséklődését illetve folyamatos formálódását!